Opret organisation      Nyheder      Organisationer      Firmaer      Video      Om iAlbertslund      Kontakt
  


Cookies

Hvornår skal du tage din bil til syn?

18-08-2023 10:30 |  iAlbertslund |  CMS Admin
Skal din bil snart til syn? Eller er du lidt i tvivl om de mange regler vedrørende syn af din bil? Så læs denne korte oversigt og bliv klogere på reglerne omkring bilsyn.

Hvor ofte skal din bil til syn?
Din bil skal til syn med regelmæssige intervaller – det er altså ikke noget som du selv kan vælge fra eller til som f.eks. et besøg hos tandlægen. Din bil skal til syn fire år efter bilens registrering. Når det syn er klaret, skal bilen til syn hvert andet år. Der kan være andre regler og tidsfrister i forbindelse med ejerskifte af bilen, så spørg ind til bilens sidste syn, når du køber en brugt bil. Hvis du ikke har fundet nogen til at syne din bil, kan din lokale synshal i Roskilde klare opgaven.

Hvordan foregår syn af bilen?
Din bil skal synes af en autoriseret synshal Roskilde – du kan altså ikke få din bilglade ven til at klare synet for dig, hvis han ikke er autoriseret til at klare opgaven. Din bil bliver tjekket for en masse ting og om den lever op til de forskellige krav til f.eks. sikkerhed og miljøpåvirkning. Alt lige fra dækkene, bremserne, lys og reflekser bliver testet, så man kan være sikker på, at det er forsvarligt at sende bilen ud i trafikken. Hvis bilen bliver godkendt, kan den lovligt køre på vejene i de næste to år. 

Hvad koster et syn af bilen?
Prisen på syn af bilen kan variere alt efter hvor du bor. Hvis der er stor efterspørgsel på folk med autorisation, som kan syne biler, vil prisen givetvis være højere end andre steder med mindre efterspørgsel. Generelt er bilsyn ikke noget, som vil ruinere dig. Men hvis du gerne vil have den billigste løsning, kan du kigge på nettet efter en billig synshal. 









Nyheder fra iAlbertslund







 
Delete item?